Hoe we werken

Een goed ontwerp gaat voorbij de grenzen van 'binnen' en 'buiten'

Je kunt nog zo’n mooie tafel of kast hebben, hoe deze zich verhoudt tot de ruimte en het gebruik, bepaalt hoe blij je er uiteindelijk mee bent én blijft. Andersom is het net zo: functie, lichtval, doorgangen en inrichting van een interieur of exterieur zijn allesbepalend voor hoe je de ruimte in de praktijk ervaart.

Studio FJ08 start met dergelijke ‘bijzaken’; ze zijn van wezenlijke invloed op hoe wij in onze werkplaats je wensen vertalen naar de praktijk van het ontwerp. Design dat je persoonlijkheid of het gewenste imago van je bedrijf weerspiegelt. Interieurs waarin geleefd mag worden en mensen zich thuis voelen. Meubels die vrágen om gebruikt te worden.

Hoe divers onze ontwerpen ook zijn (we leveren alleen maatwerk), alle dragen een duidelijke FJ08-signatuur: een harmonieuze combinatie van eigentijdse technieken, vakkundig handwerk, karaktervolle materialen, stijlvolle kleuren en een rustig lijnenspel. Tegelijk draagt elk ontwerp een gezonde spanning in zich waaraan je doordacht design herkent; dit maakt dat ‘sober’ nooit ‘saai’ wordt.

Van idee tot oplevering

Onze werkwijze kent vier fasen en een extra optie. Deze aanpak resulteert tot op de dag van vandaag in 100% tevredenheid; opdrachtgevers die na jaren nog net zo blij zijn als op het moment van oplevering.

1 – Kennismaken en offerte

Elkaar in de ogen kijken, daar begint het voor ons. Wat zijn de wensen, eisen en verwachtingen? Wat is het budget? We brengen de bestaande situatie in kaart en zijn eigenwijs genoeg om adviezen te geven, waar dit het traject meteen ten goede komt. Vervolgens stellen we de offerte op.

2 – Schetsen

De creativiteit viert hoogtij in deze fase van schetsen, onderzoeken, analyseren. Uiteraard is de offerte inmiddels akkoord. We geven een eerste voorstelling voor het toekomstige in-/exterieur. Dit voorlopige ontwerp geeft direct ook duidelijkheid over indeling, inrichting, kleuren en materialen.

3 – Definitief ontwerpen

Op basis van het voorlopige ontwerp wordt gekozen. Deze keuze vormt het uitgangspunt voor het definitief ontwerp. Werktekeningen, omschrijvingen, materiaalstalen bieden eventuele derden alle benodigde informatie voor offerteaanvraag voor bijvoorbeeld productie, montage en uitvoering.

4 – Begeleiden en opleveren

Voortgang, kwaliteit, budget… Of Studio FJ08 deze belangrijke procesonderdelen van de start tot oplevering bewaakt of dat de begeleiding in eigen hand wordt gehouden, bepaalt de opdrachtgever. In beide gevallen draagt regelmatige terugkoppeling bij aan hoe het uiteindelijke resultaat wordt beleefd.

Extra optie: styling

Studio FJ08 wordt ook gevraagd voor het inrichten van interieurs; bijvoorbeeld na verbouwing en bij nieuwbouw. Als styliste adviseert mede-eigenaar Greta over kleurgebruik, verlichting, aankleding en accessoires.

Zij gaat hierbij graag een laagje dieper: Greta geeft vorm aan sfeer en beleving; zaken die vaak niet aanwijsbaar zijn, maar voelbaar des te meer. Haar persoonlijk advies en een zorgvuldig samengesteld moodboard geven praktische handvatten voor het daadwerkelijk inrichten van het interieur.

Uurtarief

Studio FJ08 werkt op basis van 95 euro ex btw. Per project maken we vooraf een prijsindicatie op basis van het geschatte aantal benodigde uren.